U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pompoen-aardappelgratins

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met tijm en rozemarijn (à 4 stuks)
  • 200 g pompoen (stuk met schil, zonder draden en pitten)
  • 1 eidooier
  • 2 el crème fraîche
  • 50 g geraspte gruyère (kaas)
  • 1 teentje knoflook
  • 3-4 takjes tijm
  • 50 g rucola
  • Rasp, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Rasp de pompoen (met schil en al) grof.
  • Meng in een kom de eidooier met de crème fraîche en de kaas. Pers er de knoflook boven. Voeg de blaadjes van de takjes tijm en peper naar smaak toe. Schep de pompoenrasp erdoor.
  • Zet de gratins op de bakplaat. Verdeel het pompoenmengsel over de gratins. Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Strooi de rucola op een schaal en zet er de gratins op.

 

Heel eenvoudig, maar zó lekker: Mediterrane gratins met een romig laagje van pompoen, crème fraîche, tijm en kaas. De oven doet de rest!
 
Variatietip Vervang de pompoen door pastinaak, koolraap of knolselderij.
 
Iemand anders blij maken met dit gerecht?
Vraag ze de gratins in 10-15 minuten te verwarmen in de oven op 180 ºC.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 490 kcal
  • 37 g vet waarvan 25 g verzadigd
  • 26 g koolhydraten
  • 12 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 1,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen